Select Page

Čemu služe neuspjesi?

Autor: Ivana Štulić

Datum: 29 svibnja, 2020
Ivana Stulic blog best practice

Neuspjesi. Prepreke. Padovi. Krize.

Svi znamo da su neizbježni. Svi ih pokušavamo izbjeći kao da će nas ubiti. Zašto?

Zato jer bole. Zato jer nisu ugodni. Zato jer bismo se radije provodili/odmarali/uživali.

Dio je rekli bismo i za očekivati, tko će lud reći da jedva čeka da proživi neki neuspjeh ili krizu, zar ne? No, ako pogledamo malo bolje, to su događaji koji nas guraju dalje u životu. Kada sve ide kao podmazano, kad problema nema, možda uživamo, ali teško da nešto učimo. I ponekad je i to u redu. Ali kada bi život bio samo to – samo plovidba po bonaci ne bismo daleko stigli. Prave stvari se dešavaju kada krenu jaki vjetrovi, oluje, kada nas situacija izazove da pokažemo tko smo i od čega smo napravljeni. Onda kreću prave promjene.

Kada te zadesi neuspjeh ili kriza, što prvo radiš? Možda vrištiš, ljutiš se, plačeš? A onda? Onda se okreneš na unutra i razmišljaš – što se dogodilo? Što je uopće do toga dovelo? Što mi ova situacija želi poručiti? Neizbježno dolazi do toga da analiziraš, sagledavaš stvari iz više kuteva i ako si pametan – nešto naučiš. I onda odlučiš – više si to neću priuštiti. Trebao sam ipak poslušati onaj savjet. Bio sam suviše brzoplet. Nisam slušao sebe… A ponekad i ono – napravio sam najbolje što sam mogao.

Kada zapitate ljude iz kojih su iskustava naučili najviše o životu – gotovo svi odgovori će biti da su najviše naučili iz grešaka, neuspjeha. To su iskustva koja nas uzdrmaju, mijenjaju, natjeraju nas da budemo pametniji idući put, da stanemo i bolje posložimo prioritete. Zato, koliko god su neugodna, nisu samo nužna nego usudila bih se reći i poželjna. Jer iz njih izlazimo jači, sigurniji i jasniji. Spremniji za nove izazove kojih će neizbježno biti.

Zato samo hrabro dalje, nakon ovoga više nećete biti isti. I to je dobro.

Prijavite se na newsletter

Primajte stručne članke, obavijesti o nagradnim natječajima, akcijama i radionicama jednom tjedno

Poštujemo privatnost. Vaši se osobni podaci neće prosljeđivati treićim osobama, obrađivat će se povjerljivo i s njima će se postupati u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016.

Provjerite naša pravila zaštite privatnosti

15
godina
s Vama

Lider u kvaliteti poslovnih edukacija
Best Practice je trenersko-konzultantska organizacija specijalizirana za razvoj kompetencija zaposlenika. Pomažemo organizacijama da prodaju i komuniciraju bolje, upravljaju lakše i vode svoje ljude na bolji način.
Kvaliteta nema alternativu stoga u svaki projekt ulažemo više energije, a isporučujemo veću vrijednost od uobičajene. Ponosimo se listom klijenta od gotovo 500 tvrtki od kojih su mnoge lideri u svojim industrijama. Hvala Vam na povjerenju i vidimo se na radionicama.

459

Klijenata u 9 zemalja

3266

održanih radionica

18850

zadovoljnih polaznika

O tvrtki:
IDEALAN OTOK, vl. Petar Majstrović
Sjedište: PALINOVEČKA 19 C, 10000 Zagreb, HR
OIB: 16733450514 (HR16733450514)

Pravni podaci:
Račun kod Erste&Steiermärkische Bank d.d
IBAN: HR1024020061140366283
SWIFT: ESBCHR22
Članovi društva: Petar Majstrović

Kontakti:
Telefon: 013873088
Mobilni: 0913873088
E-mail: [email protected]

Share This
×

Edukacije u košarici

 
Sve ukupno: 0,00  (0,00 Kn)
Kreni na plaćanje
Pogledaj košaricu Obriši stavke