Google Adwords za kampove

Autor: Miroslav Varga

Datum: 11 svibnja, 2020

Google Trends – moj omiljeni Google alat

Googole Trends je jako dobro koristiti ako pripremate Google AdWords kampanju. Naprosto ste u stanju predvidjeti ponašanje tržišta u vremenu i prostoru. Pisao sam već o tome kako je Googole alate koristila Turistička zajednica Hong Konga za predviđanje ponašanja turista ili profesor Tobias Preiss za predviđanje cijene dionica (o tome je objavljen i vrlo zgodan članak na vecernji.hr). Ali, iznenadio sam se na skupu KUH (Kamping udruženje Hrvatske) koje je neki dan održano u Starigrad Paklenici koliko malo mi je ruku podignuto iz publike kada sam pitao tko koristi Google Trends, ima li smisla oglašavati kamp u siječnju i da li je bolje oglašavati ‘camping in Kroatien’ ili ‘camping Kroatien’. Na sva ta pitanja Google trends odgovara jednim klikom.

Iz Google Trends jasno je vidljivo da je zadnjih 10 godina izražen pik potražnje pojma ‘Kroatien camping’ svake godine u siječnju. Taj pik nije toliko visok kao onaj u sezoni, ali je vrlo izražen. Unatoč tome, mali se broj ruku podignuo na pitanje tko oglašava svoj kamp u siječnju. Ali po licima sam vidio iznenađenje da je razlika u pretraživanju pojmova ‘camping in Kroatien’ i ‘camping Kroatien’ toliko velika.

Google Correlate – moj drugi najdraži Google alat

Pitanje glasi: Postoje li u Njemačkoj regionalne specifičnosti po kojima se razlikuju nijemci kao i mi u Hrvatskoj? Traže li i oni svoje eksere, čavle, brokve; čevlje, žeče, volane, timune, upravljače, govrnale ili kormane?

Odgovor na to pitanje daje drugi alat koji pokazuje koji su pojmovi u visokoj korelaciji sa željenim pojmom pretraživanja.

Google Correlate je nevjerojatno efikasan da nađete sinonime pojmova koji Vas zanimaju jednim klikom.

Ako se podaci koji koreliraju s pojmom camping vrate u Google trends i usporedi regionalna učestalost pojmova ‘camping’, ‘zelten’ i ‘campen’, dobije se vrlo zgodan prikaz regionalnog zanimanja u Njemačkoj:

Miroslav Varga blog best practice

Miroslav Varga best practice blog

Miroslav Varga blog best practice

Nakon ovako detaljnog istraživanja samo još preostaje otići u keyword planner unutar AdWords računa i testirati te riječi u pojedinoj regiji na broj pretraživanja, konkurenciju i vrijeme pretraživanja i naprosto, ne možete pogriješiti u početnom postavljanju kampanje i proračuna:

Miroslav Varga blog best practice

Nadamo se da Vam je članak bio zanimljiv i da ste naučili nešto novo. Ako želite znanje pretočiti u praktične vještine kojima ćete unaprijediti Vaše poslovanje i povećati prihode pridružite nam se na radionicama ili online edukacijama. Potražite svoju omiljenu radionicu u kalendaru Best Practice edukacija.

 

 

 

Prijavite se na newsletter

Primajte stručne članke, obavijesti o nagradnim natječajima, akcijama i radionicama jednom tjedno

Poštujemo privatnost. Vaši se osobni podaci neće prosljeđivati treićim osobama, obrađivat će se povjerljivo i s njima će se postupati u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016.

Provjerite naša pravila zaštite privatnosti

15
godina
s Vama

Lider u kvaliteti poslovnih edukacija
Best Practice je trenersko-konzultantska organizacija specijalizirana za razvoj kompetencija zaposlenika. Pomažemo organizacijama da prodaju i komuniciraju bolje, upravljaju lakše i vode svoje ljude na bolji način.
Kvaliteta nema alternativu stoga u svaki projekt ulažemo više energije, a isporučujemo veću vrijednost od uobičajene. Ponosimo se listom klijenta od gotovo 500 tvrtki od kojih su mnoge lideri u svojim industrijama. Hvala Vam na povjerenju i vidimo se na radionicama.

459

Klijenata u 9 zemalja

3266

održanih radionica

18850

zadovoljnih polaznika

O tvrtki:
IDEALAN OTOK, vl. Petar Majstrović
Sjedište: PALINOVEČKA 19 C, 10000 Zagreb, HR
OIB: 16733450514 (HR16733450514)

Pravni podaci:
Račun kod Erste&Steiermärkische Bank d.d
IBAN: HR1024020061140366283
SWIFT: ESBCHR22
Članovi društva: Petar Majstrović

Kontakti:
Telefon: 013873088
Mobilni: 0913873088
E-mail: [email protected]

Share This
×

Edukacije u košarici

 
Sve ukupno: 0,00  (0,00 Kn)
Kreni na plaćanje
Pogledaj košaricu Obriši stavke